fbpx

Meloja 1 -peruskurssilla opit melonnan perusteet turvallisesti, mukavassa seurassa ja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Meloja 1 -peruskurssi sopii sinulle, jos et ole koskaan melonut, haluat kerrata oppimaasi tai herättää vanhan harrastuksesi henkiin. Melonnasta saat harrastuksen, jossa pääset irti arjesta ja saat uusia samanhenkisiä ystäviä. Kurssin jälkeen luotat paremmin melontataitoihisi ja voit lähteä järjestetyille retkille. Lue 10 hyvää syytä osallistua Meloja 1 -peruskurssille. Ilmoittautuminen kesän 2022 kursseille on avattu!

10 000 uutta melojaa kolmessa vuodessa?

Olenmeloja -konseptiin kuuluu Meloja 1 -peruskurssin sisältö ja materiaali sekä Meloja 1 -taitokortti tai -todistus

Melontaa voit toki opetella myös omatoimisesti, mutta parhaiten pääset alkuun melonnan peruskurssilla, Meloja 1 -kurssilla. Melonnan peruskurssia kutsutaan jatkossa Meloja 1 -peruskurssiksi. Suomen Melonta- ja Soutuliiton lanseeraama olenmeloja -konsepti on osa matalan kynnyksen melonnan kehittämishanketta, jonka tavoitteena on saada kolmen vuoden hankkeen aikana 10 000 uutta melonnan harrastajaa.

Hankekumppaneina ovat Suomen Latu ja Finlands Svenska Idrott. Meloja1-peruskursseja järjestävät kaikkialla Suomessa niin melontaseurat, latuyhdistykset kuin yrityksetkin. Kaikkien kurssien tulee olla Suomen Melonta- ja Soutuliiton sisältösuositusten mukaisia. Satakunnassa kursseja Avec Marjan kanssa yhteistyössä järjestävät Rannikon Seikkailut ja Kajakkikioski.

Olenmeloja -logo

Meloja 1 -kurssilla opit melonnan perustekniikat ja pelastautumisen

Avec Marja järjestää melonnan peruskursseja kahden yrityksen kanssa yhteisyössä. Lue artikkelin lopusta lisää kurssiemme sisällöstä ja osallistujien palautetta kursseistamme. Ilmoittaudu mukaan!

”Toivotamme sinut tervetulleeksi hyvän mielen melontakursseillemme!” / Marja ja Piia

Kurssilla opit melonnan perustekniikoiden lisäksi kajakista poistumisen vedessä ja paripelastautumisen. Kajakilla kaadutaan siis tarkoituksella ja opitaan, miten kajakista pääsee pois ja melontakaverin avustamana takaisin. Tämä on taito, joka jokaisen melojan tulee opetella. Paripelastautumisen lisäksi kannattaa opetella pelastautuminen myös yksin. Pelastautumistaidot voivat pelastaa henkesi tai kaverisi hengen!

“Pelastautumisharjoitus jännitti etukäteen, muta lopulta se oli kurssin hauskin osuus!” Mira

Paripelastautuminen

10 hyvää syytä osallistua Meloja 1 -peruskurssille

Suomen Melonta- ja Soutuliitto kannustaa aloittamaan melonnan: “Ole sinäkin meloja, ilmoittaudu Meloja 1 -kurssille!” Meloja 1 -peruskurssille kannattaa osallistua. Melonta on hieno harrastus. Saatat jäädä koukkuun – et kajakkiin, vaan melonnan harrastamiseen. Kun ilmoittaudut kurssille, sinulla ei tarvitse olla omaa kajakkia eikä omia melontavarusteita. Saat kaiken kurssin järjestäjältä.

Alla 10 hyvää syytä osallistua Meloja 1 -peruskurssille.

  1. Meloja 1 -taitokortti tai -todistus

Ulkomailla matkustaessasi saatat tarvita Meloja 1 -taitokorttia vuokratessasi kajakkia tai ilmoittautuessasi opastetulle retkelle. Suomessa Meloja 1 -todistus ei ole yhtä tärkeä, mutta monet melontaseurat ja yritykset edellyttävät Meloja 1 -todistusta melontaretkien osallistujilta. Kurssilta saat Meloja 1 -todistuksen tai -taitokortin. Kortti on osa eurooppalaista EPP (Euro Paddle Pass) järjestelmää.

Meloja 1 -taitokortin saa suoritettuaan Meloja 1 -peruskurssin

2. Tietoa melonnan harrastusmahdollisuuksista, kajakeista ja varusteista

Saat tietoa melonnan harrastusmahdollisuuksista ja melontaretkeilystä, ja pääset testaamaan monia erilaisia kajakkeja. Jos päädyt ostamaan oman kajakin, on hyvä, kun on päässyt jo testaamaan muutamia erilaisia kajakkeja.

3. Melonnan perustaidot haltuun

Meloja 1 -kurssin jälkeen osaat meloa suojaisilla vesillä itsenäisesti, voit osallistua ohjatuille melontaretkille ja pääset opettelemaan lisää itsenäisesti.

4. Melontatekniikka ja melonta-asento kuntoon

Kurssilla opit heti harrastuksen alussa oikeanlaisen melontatekniikan ja hyvän melonta-asennon. Oikealla melontatekniikalla opit melomaan ergonomisesti. Lue tästä artikkeli Oikea melontatekniikka – 7 vinkkiä melontaharrastusta aloittelevalle

5. Turvallisuusasiat tietoisuuteen

Oikeanlaisen tekniikan lisäksi kurssilla saat hyödyllisiä vinkkejä, jos kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan. Kurssilla saat tärkeää tietoa melontaturvallisuudesta ja riskienhallinnasta.

6. Opit pelastautumaan ja pelastamaan melontakaverisi

Opit nousemaan takaisin kajakkiin sen kaaduttua ja pelastamaan melontakaverisi.

7. Terveyttä ja hyvinvointia melonnasta

Melomalla kohotat kuntoasi, edistät terveyttäsi ja vähennät stressiä.

8. Hetkiä ja retkiä luonnossa

Koet huikeita luontoelämyksiä, ja näet tutut maisemat uudesta perspektiivistä. Kajakilla pääset paikkoihin, joihin ei edes veneellä pääse. Kajakki lipuu hiljaa ja pääset lähelle lintuja ja rantakaislikossa tai joentörmällä piileskeleviä eläimiä.

9. Melonnasta uusi harrastus

Melonnasta saat itsellesi uuden mukavan harrastuksen, jossa pääset irti arjesta.

10. Samanhenkistä seuraa ja melontakavereita

Tutustut uusiin, mielenkiintoisiin ihmisiin ja saat uusia ystäviä ja melontakavereita.

Melonnan peruskurssi, Meloja 1 -peruskurssi on paras ja hauskin tapa aloittaa melontaharrastus turvallisesti. Moni epäröi melontaharrastuksen aloittamista ja pelkää juuttuvansa kajakkiin pää alaspäin. Ei sinne kajakkiin jää!

Ole sinäkin meloja #olenmeloja

Meloja 1 -peruskurssi on melonnan oppipolun ensimmäinen askel, jonka ottamalla pääset jo pitkälle. Kurssin suoritettuasi saat Meloja 1 -taitokortin. Sillä voit todistaa melontataitosi Suomen lisäksi yhdeksässä muussa Euroopan maassa. Meloja 1 -peruskurssille voi osallistua kuka tahansa, kunhan olet uimataitoinen.

Meloja 1 -peruskurssi sopii sinulle, jos et ole koskaan melonut, haluat kerrata oppimaasi tai aloittaa uudelleen aikaisemman harrastuksesi. Et tarvitse aikaisempaa melontakokemusta etkä omia varusteita. Järjestäjältä saat kajakit, melat, melontaliivit ja aukkopeitteet.

Avec Marjan ja Rannikon Seikkailujen Meloja 1 -kursseilta tekniikkaa ja turvallisuutta rennolla otteella

Avec Marja, Rannikon Seikkailut ja Kajakkikioski järjestävät Meloja 1 -peruskursseja Satakunnassa. Kurssimme noudattavat Melonta- ja Soutuliiton sisältösuosituksia. Järjestämme kursseja Nakkilassa ja Huittisissa Kokemäenjoen rannalla sekä Rauman Narvijärvellä. Voit pyytää tarjousta kurssista myös omalle ryhmällesi haluamaasi paikkaan.

Kurssimme sisältö on pääosin seuraava:

Sunnuntaina aloitamme lyhyellä teoriaosuudella. Sen jälkeen tutustumme kajakkeihin ja muihin melontavälineisiin. Lounaan jälkeen pääsemme vesille kokeilemaan, miten melotaan eteenpäin ja taaksepäin, miten käännytään ja miten kajakkia ohjataan. Harjoitteleminen tapahtuu rannan tuntumassa kokeneiden ohjaajien avustuksella. Sunnuntain kurssipäivän päätteeksi pääsemme kaatuilemaan kajakin kanssa. Pääsemme siis uimaan! Kaatumista ei kannata pelätä. Monen mielestä se on lopulta ollut kurssin paras ja hauskin osuus.

Maanantai-iltana teemme muutaman tunnin melontaretken. Retken aikana rantaudumme ja pidämme evästauon, joten omat eväät tulee ottaa mukaan. Retkellä kertaamme edellisenä päivänä opittua. Lisäksi saat hyviä vinkkejä melontaretkeilystä, luonnossa liikkumisesta meloen sekä jokamiehenoikeuksista.

Kurssien ohjaajat Piia ja Marja ovat tutustuneet Eräkarkun eräopaskurssilla. Molemmat ovat erä- ja luonto-oppaita ja melontaohjaajia.

“Olemme järjestäneet hyvän mielen melontaretkiä ja melonnan peruskursseja kahtena kesänä. Kursseillamme on rento tunnelma ja kannustava ilmapiiri. Haluamme luoda turvallisuudentunteen ja kannustamme kurssin osallistujia ylittämään itsensä. Ilmoittaudu kursseillemme tai tilaa kurssi omalle porukallesi. Järjestämme myös melontakokeiluja ja melontaretkiä Satakunnan monipuolisissa kohteissa joilla, järvillä ja merellä. Tule mukaan”

Piia ja Marja

Osallistujien palautetta Piian ja Marjan melonnan peruskursseista

“Tapanne ohjata oli rento ja välitön. Uskalsi kysyä ja sai asiallisen vastauksen. Oli tunne, että teillä on homma hanskassa ja tiukassakin paikassa tiedätte, mitä tehdä. Teidän keskinäinen kemia toimi hyvin ja saitte aikaan välittömän tunnelman. Voin lämpimästi suositella järjestämiänne kursseja ja retkiä”. Erja Heinäluoto, Rauma

“Ohjaajat  ammattitaitoisia ja omistautuneita rooliinsa. Asiasisällön lisäksi kerroitte paljon omakohtaisia kokemuksia reissuista, mikä auttoi hahmottamaan teoriasisältöä käytäntöön. Kiitos uudesta kokemuksesta, joka ilman teitä olisi todennäköisesti jäänyt kokematta!  Voimme hyvillä mielin suositella melonnan peruskurssia muillekin ja tulemme näin varmasti tekemäänkin! Sovitte kyllä hyvin hommaanne :)” Anu ja Ville, Rauma

“Kurssi oli turvallinen, vaikka ensimmäisen päivän kova tuuli kyllä kieltämättä aluksi aiheutti pientä epävarmuutta. Ohjaajat osasivat asiansa ja olivat luannikkaita. Kiitoksia hyvästä kurssista ja lähettämistänne kuvista, ne olivat kiva yllätys. Kurssipaikka oli myös onnistunut; oli mukavaa päästä saunaan ja uimaan melonnan jälkeen”. Riitta, Rauma

”Tykkään teidän molempien rennosta otteesta. Rentoudesta huolimatta molempien kokemus ja ammattitaito tulee esiin ja osaatte esittää asiat selkeästi”. Mira, Mynämäki

Ilmoittaudu Piian, Hannan ja Marjan ohjaamille kursseille; kursseillamme ei taatusti ole tylsää!

Tule mukaan oppimaan melojaksi!

*******************************

Kiitos, kun kerrot palveluistani kavereillesi!

Tutustu blogin artikkeleihin

Hetkiä ja retkiä luonnossa, opastetut retket, huoneistomajoitus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: