fbpx

Koronaepidemia tuli maailmaan ja muutti lähes kaikkien arjen. Erityisen paljon koronaepidemiasta kärsii matkailuala. Ravintola-alan yritykset kärsivät varmasti eniten, mutta myös elämyspalveluyritykset joutuvat vähintäänkin mukauttamaan toimintaansa. Moni on kysynyt, voiko melontaretkiä järjestää koronaepidemiasta huolimatta. Melontaretkien järjestämistä ei ole koronaepidemian vuoksi kielletty, mutta niiden järjestäminen vastuullisesti edellyttää ainakin ryhmäkokojen pienentämistä, erityistä huolellisuutta ja aivan uusien hygieniaohjeiden käyttöönottoa. Lue artikkelin lopusta esimerkkejä kahden melontayrityksen vastuullisista ratkaisuista koronaepidemian ehkäisemiseksi.

Kajakkien vuokraus jatkuu normaalisti

Suomen Melonta- ja Soutuliitto kiirehti ensimmäisten joukossa antamaan ohjeita melontaseuroille. Monet melontatoimintaa harjoittavat yritykset noudattavat samoja ohjeita soveltaen niitä omaan toimintaansa.

Avec Marja – Marjan matkassa harjoittaa kajakkien vuokraustoimintaa Nakkilassa Kokemäenjoen rannalla ja Rannikon Seikkailut Raumalla. Lisäksi järjestämme melontaretkiä Satakunnan joilla, järvillä ja merellä.

Rannikon Seikkailujen kajakit odottavat kuljetustelineessä valmiina kesän melontaseikkailuihin.
Arantilankosken Kajakkirannassa voit lähteä melomaan vuokraamon rannasta, kuljettaa kajakin haluamaasi paikkaan tai tilata kuljetuksen.

Toukokuun loppuun asti yli kymmenen henkilön retket ja kurssit on peruttu tai siirretty

Monet toukokuulle jo täyteen buukatut yleisöretket on jouduttu perumaan tai siirtämään myöhempään ajankohtaan. Osa retkistä oli viime kesän tapaan tarkoitus järjestää yhteistyössä, joten monelle retkelle osallistujia olisi ollut lähes 20. Näin ollen tämänhetkinen kymmenen henkilön kokoontumisraja olisi ylittynyt.

Eurn Koskeljärvi
Viime kesänä Euran Koskeljärven melontaretkelle osallistui 20 henkilöä ja teimme lautan. Tänä kesänä osallistujia täytyy olla vähemmän ja turvavälit tulee pitää pidempinä.

En pidä kovinkaan todennäköisenä, että koronan saisi melontaretkellä, kun ollaan kuitenkin pääosin etäällä toisista. Ja pinnoillahan koronaviruksen ei ole todettu kovin pitkään elävän -Marja-

Kesäkuusta alkaen melontaretkiä ja -kursseja voi järjestää koronaepidemiasta huolimatta pienille ryhmille

Päätimme Rannikon Seikkailujen Piian kanssa noudattaa yhteisiä käytäntöjä. Sovimme, että toukokuun ajan olemme valmiit järjestämään kumpikin tahoillamme retkiä pienille 4-9 henkilön seurueille, jotka muutoinkin ovat tekemisissä keskenään.

Kesäkuun alusta alkaen voimme taas järjestää yleisöretkiä ja melontakursseja yhteistyössä. Voimme ottaa mukaan 18 henkilöä. Kun oppaita on kaksi, saamme isommat ryhmät jaettua kahteen pienempään, enintään 10 henkilön ryhmään opas mukaan lukien. Nuotiopaikoilla tulemme porrastamaan evästauon ajankohdan.

Tuntuu uskomattomalta ja vähän koomiseltakin, että kaksi pientä melontayritystä odottaa Valtioneuvoston päätöksiä, ja joutuu tekemään ratkaisuja melontaretkien järjestämisestä niiden perusteella. Kun päätös koulujen avaamisesta tuli, päätimme että kesäkuussa alamme järjestää retkiä -Piia-

Miten me toimimme koranaepidemian ehkäisemiseksi

Suomen Melonta- ja Soutuliitto laati melontaseuroille Suomen hallituksen linjausten, Aluehallintoviraston määräysten ja THL:n suositusten mukaiset toimintasuositukset. Noudatamme näitä toimintasuosituksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi toiminnassamme seuraavasti:

 • Omatoiminen, vesillä ja ulkona tapahtuva harrastaminen, siis melonta, voi jatkua ja on toivottavaa
 • Kajakkien vuokraaminen on mahdollista. Kajakin ja muut varusteet voi noutaa ja palauttaa kuten ennenkin
 • Pyrimme varmistamaan kajakkien vuokrauksen ilman lähikontaktia
 • Yhteiskäyttöpyyhkeitä tai kajakkien kuivausrättejä ja -sieniä ei pidä käyttää ilman kertakäyttökäsineitä tai käytämme kertakäyttöisä pyyhkeitä
 • Ennen kaluston käsittelemistä ja kaluston käsittelemisen jälkeen suosittelemme käsien pesemistä mieluiten saippualla ja lämpimällä vedellä, mutta jos se ei ole mahdollista, desinfiointi käsidesillä
 • Suosittelemme melojen kädensijojen puhdistamista
 • Järjestämme melontaretkiä vastuullisesti kokoontumisrajoituksen huomioon ottaen, lähikontaktia välttäen ja meloessa turvavälit pitäen

Melonta on hyväksi sekä mielelle ja keholle. Melontaa voimme siis edelleen turvallisesti harrastaa myös koronaepidemian aikana.

”Tervetuloa melomaan ja vuokraamaan kajakkeja!”toivottavat Piia ja Marja

Lue lisää:

http://avecmarja.fi/melonta
https://rannikonseikkailut.fi
Linkki Suomen Melonta- ja Soutuliiton suosituksiin

Kiitos, kun jaat tämän kavereillesi!

Tutustu blogin artikkeleihin

Hetkiä ja retkiä luonnossa, opastetut retket, huoneistomajoitus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

2 kommentti

 1. Mukavan selkeä teksti!
  Oleskelen Portugalissa ja täällä määrykset ovat olleet tieukemmat. Rannat ovat olleet suljettuja ja kaikki toiminta niissä, esim melonta, on ollut kielletty myös. Ulkona liikkumisen rajoitukset ovat yltäneet ihan lenkkeilyyn asti maaliskuun puolesta välistä.
  MUTTA, viime maanantaista läthein individual outdoor sports on ollut sallittu, joten JEE, nyt saa mennä melomaan!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.