fbpx

Tervetuloa melontablogiini. Luvassa on vinkkejä ja rohkaisua melontaharrastusta aloitteleville, retkikertomuksia ja retkikohteiden esittelyä. Koronakevät johti melontablogin perustamiseen. Tai sitten kuluneen vuoden vastoinkäymiset ja uupumus, elämänmuutosprosessi ja turhautuminen omaan saamattomuuteeni. Tai blogikurssi. Tai nämä kaikki yhdessä. Melontablogi näkee nyt kuitenkin päivänvalon.

Meloskelu on johtanut ammattimaisempaan ja turvallisempaan melontaharrastukseen

Oikeanlainen melontatekniikka ja ennen kaikkea turvallisuus ovat melontaharrastuksen perusta. Olen harrastanut melontaa lähes koko ikäni. Nuorempana vain meloin välittämättä juurikaan turvallisuudesta ja melonnan tekniikasta. Tätä voitaneen kutsua huolettomaksi meloskeluksi.

Vasta viime vuosina olen opetellut melonnan tekniikkaa ja harjoitellut pelastautumista. Kouluttauduin eräoppaaksi ja suoritin melonnanohjaajakurssin. Viime kesänä aloin järjestää melontaretkiä ja pitää melonnan peruskursseja yritykseni nimissä ja melontaseurassa, Euran Kanoottiklubissa.

Melonta on hieno harrastus, jossa voi aina oppia lisää ja haastaa itseään. Haluan kertoa sinullekin, mitä olen oppinut ja miten. Toivon melontablogistani olevan apua sinullekin. Pääset liittymään blogini postituslistalle linkistä artikkelin lopussa.

Miten minusta tuli retkeilyblogin kirjoittaja?

Olen kirjoittanut blogia runsaat kaksi vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti. Ensimmäinen artikkelini oli Eräkarkun eräopasopinnot – elämän parasta aikaa. Sen jälkeen monien yhteensattumien summana ajauduin Retkipaikan kirjoittajaksi. Lisäksi tarjoan sisällöntuotantopalveluja yrityksille.

Omassa blogissani Hetkiä ja retkiä luonnossa Marjan matkassa aiheet ovat vaihdelleet laidasta laitaan. On retkikohteiden esittelyä, elämänmuutosta, retkeily- ja varustevinkkejä, eräopasopintoja, matkailuyrittäjyyttä. Blogikurssilla vasta oivalsin, mikä se oma juttuni on. No melonta tietenkin, mikäpä muukaan.

Melontablogini tarjoaa vinkkejä aloittelijoille

En ole koskaan kokenut olevani “Pro” juuri missään. En ole sitä melonnassakaan. Siksi kirjoitan melontablogia, joka on tarkoitettu harrastuksen alkutaipaleella oleville. Haluan saada juuri sinut innostumaan melonnasta ja saada yhden melontaan hurahtaneen lisää.

Tulen antamaan matalan kynnyksen tekniikkavinkkejä. Eikä retkikertomuksiltanikaan voi välttyä. Niitä onkin muutama kirjoitettuna jo entuudestaan. En aio myöskään olla kertomatta kommelluksista ja epäonnistumisista, joita aivan varmasti tulen kohtaamaan.

Kun sain idean melontablogin perustamisesta, tein kyselyn yritykseni facebook-seuraajille. Sain hyvä vinkkejä, mitä melonnasta halutaan tietää. Samalla oivalsin, mitä melontakokeilujen ja melontakurssien sisällössä tulee painottaa. Aina voi kehittää myös yritystoimintaansa!

Koronakevät johti melontablogin perustamiseen -melonta ja kirjoittaminen auttavat vastoinkäymisten keskellä

En olisi selvinnyt tästä koronakeväästä ilman luontoliikuntaa ja kirjoittamista. Molemmat ovat tapojani selviytyä kriiseistä. Ja niitä on riittänyt. Korona ei kuitenkaan ole näkynyt minun arjessani kovinkaan paljon. Se on ollut vain yksi murhe lisää rajoituksineen ja ikäihmisten eristämisineen, sairas äitini mukaan lukien.

Aion jatkaa isäni valitsemalla tiellä, tai siis oikeammin sanottuna joella, järvellä ja merellä. Melonta oli myös isäni rakas harrastus. Paras menopelini onkin isältäni peritty kajakki, ikivanha Kajaksportin ”lommoposkikajakki”. Kuulemma sellainen, josta ei koskaan kannata luopua. Se tulee näkemään vielä monet Satakunnan Kansansoudut, joita muuten isälleni kertyi 25. Isäni menehtyi viime syksynä 88-vuotiaana, mutta kajakki jatkaa kulkuaan.

Melontaharrastus periytyy isältä tyttärelle
Melontaa jo toisessa polvessa. Isäni Satakunnan Kansansoudussa. Kajakki jatkaa kulkuaan.

Alkukeväästä kirjoittelin yhtä ja toista lähinnä omaksi terapiakseni. Isän kuolema ja äidin sairastelu sekä lapsuudenkotini tyhjentäminen ja myyminen veivät voimia. Onneksi sain viettää aikaa kunnon talvessa Rukalla hiihtäen ja kirjoittaen. Moni kirjoittamani juttu jäi julkaisematta, ehkä onneksi. Oletin, että koko kesä 2020 olisi melonta-asiakkaidenkin osalta menetetty.

Päätin osallistua blogikurssille, koska aikaa oli. Ehkä oppisin kirjoittamaan ja markkinoimaan paremmin. Haluaisin kehittyä kirjoittajana ja myydä osaamistani muillekin. Tein koronan vuoksi muutoksia myös yritykseni palvelutarjontaan. Lue artikkelini tästä: Voiko melontaretkiä järjestää koronaepidemiasta huolimatta?

En tiedä auttoiko artikkeli vai mikä, mutta puhelin alkoi soida ja tiedusteluja melonnasta alkoi tulla. Muutamia varauksiakin putkahtelee pikkuhiljaa. Ja mikä parasta, olen päässyt itse melomaan. Kesä ja melominen piristävät mieltä. Olen saanut melontaharrastuksen myötä myös aivan mahtavia, uusia ystäviä.

Melonta on terapiaa

Lähden meloen murheita pakoon. Vain kilometrin päässä kotoani sijaitsee kajakkivuokraamoni Kokemäenjoen rannassa Arantilankosken alapuolella. Kun iltahämärässä istahdan kajakkiin, unohdan kaiken muun.

Taakseni jää Arantilankosken kohina ja annan kajakin lipua alavirtaan. Pian ei kuulu kuin satakielen rätisevä näppäily ja vihellys sekä veden liplatus melan halkaistessa tyynen vedenpinnan. Majavat uiskentelevat joen uomassa ja läiskivät hännällään. Tämän voi nähdä ja kokea. Ja tästä voi kirjoittaakin! Korona toi siis mukanaan jotakin hyvääkin: koronakevät johti melontablogin perustamiseen.

Toivottavasti saan sinut innostumaan melonnasta. Jollekulle melonta on kilpaurheilua, toiselle koskenlaskua, kolmannelle surffausta meren aalloilla. Minulle se on tapa rentoutua ja päästä irti arjesta. Sekä uusi ammattini – ja elämäntapa.

Liity melontablogini seuraajaksi

Liity blogini seuraajaksi antamalla sähköpostiosoitteesi blogin rekisteröitymislinkistä! Näin saat uudet artikkelit sähköpostiisi.

Melonta-aiheiset blogini löydät tästä. Ja niitä tulee koko ajan lisää.

Haluan saada juuri sinut innostumaan melonnasta. Jos pelkäät melonnan harrastamisen aloittamista tai et tiedä siitä riittävästi, lue rohkaisevat sanani tästä http://avecmarja.fi/nain-aloitat-melonnan-harrastamisen-turvallisesti-seitseman-ennakkokasitysta-melonnasta

Tässä muutama vinkki, miten kajakkiin pääsee istahtamaan kaatumatta: http://avecmarja.fi/nain-paaset-kajakkiin-kaatumatta-kajakkiin-nouseminen

Kiitos, kun jaksoit lukea artikkelini loppuun asti. Toivottavasti luet myös jatkossa blogiani.

Kiitos, kun kerrot palveluistani kavereillesi!

Tutustu blogin artikkeleihin

Hetkiä ja retkiä luonnossa

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: