fbpx

Haluatko kuulla satakielen laulavan ja joen virtaavan tai tuoksutella tuomen tuoksua? Kaipaatko lähiretkellesi polkuja, pitkospuita, vehreää lehtomaisemaa ja mäntykangasta sekä korkeuseroja? Vai kiinnostavatko majavan töiden jäljet?

Tätä kaikkea ja paljon muuta tarjoaa Harjavallan Paratiisilehdon luontopolku. Harjavallan Paratiisilehto nostaa suosiotaan lähiretkikohteena. Kamera ja kiikarit matkaan, vähän evästä ja aikaa 3-4 tuntia.

Näkymä alkukeväästä Harjavallan voimalaitoksen padolta Paratiisin luontopolulle.

Käyn patikoimassa Paratiisinpolulla useita kertoja vuodessa. Näin keväisin reitti näyttää minun makuuni parhaat puolensa, kun luonto herää ja vihreän sävyt syvenevät. Syksyn ruska on niin ikään kokemisen arvoinen.

Paratiisilehdon luontopolku koostuu kahdesta osasta

Paratiisilehdon luontopolku on kokonaisuudessaan 6,4 kilometriä pitkä ja koostuu kahdesta osasta. Harjavallan voimalaitoksen padolta Satalinnaan ja takaisin matkaa kertyy 1,7 kilometriä meno-paluu ja Satalinnan parkkipaikalta lähtee 3 kilometriä pitkä rengasreitti. Molemmissa lähtöpaikoissa on opastaulut ja reitillä selkeät opasteet.

Opastetaulu Satalinnan lähtöpaikalla.

Suosio ei ole aiheuttanut ruuhkaa reitillä – ainakaan vielä

On ilmeistä, että Harjavallan Paratiisilehto nostaa suosiotaan retkikohteena erityisesti tänä keväänä, kun koronaepidemian vuoksi ihmisillä on selvästi enemmän aikaa luonnossa liikkumiseen. Satakunnan Kansassakin oli pitkä juttu luontopolun suosiosta. Toimittaja ja haastateltava astelivat minua vastaan samana päivänä, kun olin kävelemässä ja valokuvaamassa Retkipaikan artikkelia varten. Ruuhkaa reitillä ei kuitenkaan ole ollut, ja ulkona on helppo ylläpitää turvavälejä.

Luontopolku sopii oppitunniksi koululaisille ja lapsiperheen rekikohteeksi

Paratiisilehdon luontopolulla on ollut ilahduttavan paljon liikkeellä lapsiperheitä. Reitti onkin oivallinen paikka opettaa lapsille, ja miksei aikuisillekin, luontoon liityviä asioita: eläimiä, lintuja, kasveja, jäkäliä, sammalia, kääpiä, geologiaa ja historiaa. Etäkoulua on varmasti pidetty tänä keväänä täälläkin.

Alkukevään retki Paratiisilehdon luontopolulle. Luontopolku mäntykankaineen ja jokivarren lehtoalueineen on aina yhtä upea, ja maaston vaihtelevuus tekee siitä erityisen mielenkiintoisen. Lapsille retken kohokohta on tietenkin eväshetki lämpine mehuineen / Essi Holmi

Paratiisilehdon luontopolusta artikkeli Retkipaikassa

Olen eräopas ja ahkera luonnossaliikkuja. Lisäksi kirjoittaminen on intohimoni. Haluan tehdä Satakunnan maakuntaa tunnetummaksi matkailu- ja retkeilymaakuntana. Kirjoitin Paratiisilehdon luontopolusta artikkelin Retkipaikkaan, joka on Suomen johtava outdoor-media. Kirjoittamassani artikkelisssa on tarkempi kuvaus Harjavallan Paratiisinpolun reitistä, tarkat osoitteet lähtöpisteisiin sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa.

Pääset lukemaan artikkelin tästä: https://retkipaikka.fi/paratiisilehdon-luontopolku-harjavallassa-lumoaa-linnunlaulullaan-ja-valkovuokkomatollaan/

Lisää Satakunnan retkeilykohteista kirjoittamiani artikkeleita: http://avecmarja.fi/category/retkeily-satakunnassa/

Kaipaatko retkellesi opasta tai haluatko vaikkapa opastetulle melontaretkelle? Lue lisää http://avecmarja.fi/aktiviteetit

Kiitos, kun jaat tämän kavereillesi!

Tutustu blogin artikkeleihin

Hetkiä ja retkiä luonnossa, opastetut retket, huoneistomajoitus

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.