Marjan matkassa

Hetkiä ja retkiä luonnossa

Yrittäjätarina

Tietoa minusta

Hei, olen Marja, maaseuturahoituksen ja EU-byrokratian kiemuroista matkailualan monitoimiyrittäjäksi loikannut luonnon ystävä. Kaikella on aikansa, ja nyt tuli aika tehdä harrastuksesta työ.

Kaikki alkoi leipääntymisestä työhön. Keväällä 2017 avasimme kotimme airbnb:n kautta majoittujille. Samoihin aikoihin aloitin eräopasopinnot, joiden myötä aloin pohtia, mitä oikeasti haluan elämältäni. Pohdinnassa auttoi bloggaamisen aloittaminen, ja pian kypsyi ajatus yrityksen perustamisesta. Sen aika oli kesällä 2017. Toimialaksi valikoitui elämys- ja luontomatkailupalvelut sekä kielipalvelut.

Toiminnanjohtajasta eräoppaaksi

Töissä Leader-ryhmän toiminnanjohtajana alkoi tuntua siltä, ettei minulla ollut enää mitään annettavaa. Työuraa takanani on yli 30 vuotta niin ranskan ja englannin kääntäjänä, käännösten tarkastajana, aluekehittäjänä, tiedottajana kuin EU-projektien rahoittajana ja yritysneuvojanakin.

Keväällä 2017 lähdin opiskelemaan erä- ja luonto-oppaaksi, ja siltä tieltä en enää halunnutkaan palata entiseen. Luonto vei mukanaan. Halusin viettää enemmän aikaa rakkaan harrastukseni retkeilyn parissa. Työhöni on lähes aina liittynyt jollakin tavalla matkailuala, kansainvälisyys ja tiedottaminen. Niiden ja eräoppaan ammattitutkinnon ansiosta pystyin lähtemään yrittäjyyden polulle. Lisäksi opiskelen parhaillaan palvelumuotoilua ja matkailun vastuullista tuotekehitystä, jotka täydentävät hyvin matkailualan monitoimiyrittäjän töitä.

Majoitusta ja retkiä

Kaikki alkoi airbnb:n avaamisesta kotiimme keväällä 2017 poikiemme muutettua omilleen. Kun Tallitalo – Garage House alkoi saada majoitusvarauksia, perustin toiminimen kesällä 2017. Idea yrityksen nimestä, Marjan matkassa – Avec Marja, lähti vitsailusta matkailunkehittäjien tapaamisessa. Joskus vitsailu voi muuttua todellisuudeksi. Yrityksen nimeen otettiin ripaus ranskaa mukaan, koska siihen minulla on alunperin koulutus.

Varsinainen yritystoimintani alkoi kajakkiretkien järjestämisestä, ja myöhemmin olen löytänyt itseni opettamasta maastohiihtoa ja retkiluistelua, potkukelkkailemasta ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa sekä patikoimasta ja telttailemasta yläasteikäisten kanssa luokkaretken järjestäjänä sekä järjestämästä luonot- ja erähenkisiä tiimikisailuja yrityksille ja ulkomaalaisille leirikoululaisille.

Satakunta ja Kuusamo

Olen syntynyt Valkeakoskella ja viettänyt siellä lapsuuteni ja nuoruuteni. Satakuntaan Nakkilaan olen päätynyt parikymmentä vuotta sitten monien elämänvaiheiden kautta asuttuani Pariisissa, Helsingissä, Järvenpäässä ja Ylivieskassa. Osa-aika-asukkaaksi Kuusamoon tieni kulki syksyllä 2019 monien yhteensattumien summana. Ehkäpä vietän jatkossa Satakunnassa kesät ja Kuusamossa talvet.

Retkeilyblogi Avec Marja – Marjan matkassa: hetkiä ja retkiä luonnossa

Retkeilyblogissani Avec Marja kerron omasta askeleestani luontoon: miltä tuntui jättää 16-vuotinen työura, opiskella erä- ja luonto-oppaaksi, perustaa yritys ja luoda rakkaasta harrastuksesta työ.

Esittelen retkeilykohteita, jaan omia retkeilykokemuksiani ja annan varustevinkkejä sekä otan kantaa matkailualan ajankohtaisiin asioihin.

Kirjoitan satunnaisesti myös Suomen johtavaan outdoormediaan,  Retkipaikkaan. Kirjoittamiani artikkeleita löytää lisäksi Koillissanomista ja Ruka News -lehdestä.

Kirjaudu blogin seuraajaksi; saat ajankohtaisia vinkkejä niin varusteisiin kuin retkeilykohteisiinkin.%d bloggers like this: