Marjan matkassa

Hetkiä ja retkiä luonnossa

Retkiluistelu

Lounais-Suomessa monet vesistöt jäätyvät usein jo ennen joulua, joskus jopa marraskuun alkupuolella. Alueen usein lumettomat talvet ovat entisestään lisänneet luonnonjäillä luistelevien retkiluistelijoiden määrää. Retkiluistelu tapahtuu luonnonjäillä ja matkaluistelu auratuilla radoilla.

Luonnonjäillä tulee aina muistaa turvallisuus. Pakollisia varusteita ovat jäänaskalit ja heittoköysi sekä jääsauvat. Repussa tulee olla vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna, jolloin reppu kelluttaa veden varaan joutuessa. Polvi- ja kyynärsuojia sekä kypärää suositellaan.

Opastetut retket

Ylläpidetyllä, auratulla radalla on hyvä harjoitella retkiluistelua, ja siellä tulee toimeen vähemmillä varusteilla: luistimet, sopiva ulkoiluvaatetus ja naskalit riittävät. Satakunnassa paras ja pisin aurattu rata löytyy Köyliönjäveltä. Lue lisää Retkipaikassa julkaistusta blogista https://avecmarja.fi/koylionjarvi-potkukelkkailun-ja-retkiluistelun-mekka/

Jäätilanteen mukaan, useimmiten joulukuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin on ryhmille tarjolla opastettua luistelua Köyliönjärvelle. Tutustumme retkiluistelun alkeisiin ja luistelemme tai potkukelkkailemme. Kuulemme myös talonpoika Lallin ja piispa Henrikin legendaarisesta kohtaamisesta. 
Hinnat alkaen 35 euroa per henkilö.  
Ryhmän koko vähintään 3 henkilöä.
Saatavuus: 15.12.-15.3. (jäätilanteen mukaan)
Lue lisää esitteestä: