Retkiluistelu

Lounais-Suomessa monet vesistöt jäätyvät usein jo ennen joulua, joskus jopa marraskuun alkupuolella. Alueen usein lumettomat talvet ovat entisestään lisänneet luonnonjäillä luistelevien retkiluistelijoiden määrää. Retkiluistelu tapahtuu luonnonjäillä ja matkaluistelu auratuilla radoilla.

Luonnonjäillä tulee aina muistaa turvallisuus. Pakollisia varusteita ovat jäänaskalit ja heittoliina sekä jääsauvat. Repussa tulee olla vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna, jolloin reppu kelluttaa veden varaan joutuessa. Polvi- ja kyynärsuojia sekä kypärää suositellaan.

Ylläpidetyllä, auratulla radalla on hyä harjoitella ja siellä tulee toimeen vähemmillä varusteilla: luistimet, sopiva ulkoiluvaatetus ja naskalit riittävät. Satakunnassa paras ja pisin aurattu rata löytyy Köyliönjäveltä. Lue lisää Retkipaikassa julkaistusta blogista https://avecmarja.fi/2018/01/08/koylionjarvi-potkukelkkailun-ja-retkiluistelun-mekka/

Jäätilanteen mukaan, useimmiten joulukuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin on tarjolla opastettuja retkiä Köyliönjärvelle. Tutustumme retkiluistelun alkeisiin ja luistelemme tai potkukelkkailemme. Kuulemme myös talonpoika Lallin ja piispa Henrikin legendaarisesta kohtaamisesta. Lue lisää esitteestä.

Luistellen Lallin jäljillä Köyliönjärvellä.

 

 

Download

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close