fbpx

Meloja 1 -peruskursseja Satakunnassa

Meloja 1 -peruskurssilla pääset parhaiten uuden harrastuksen pariin. Opit turvallisesti melonnan perusteet ja pelastautumisen. Meloja 1 -peruskurssi sopii sinulle, jos et ole koskaan melonut, haluat kerrata oppimaasi tai aloittaa uudelleen aikaisemman harrastuksesi. Kurssimme noudattavat Melonta- ja Soutuliiton sisältösuosituksia.

Kesän 2024 uutuus on Meloja 1 -melontaleiri Kokemäellä Koemäenjoen rannalla. Lue lisää ja ilmoittaudu melontaleirille tästä. Leirin ajankohta on 7.-8.6.2024. Yhteistyössä Avec Marja ja Rannikon Seikkailut.

Meloja 1 -melontaleirimme noudattaa Suomen Melonta- ja Soutuliiton sisältösuosituksia. Kurssin tavoitteena on antaa sinulle valmiudet omatoimiseen harjoitteluun jatkossa.

Peruskurssin käynyt, Meloja 1 -tason meloja pystyy melomaan helpoissa olosuhteissa ja osallistumaan melontaseurojen ja yritysten järjestämille ohjatuille melontaretkille.
Meloja 1 -kurssin suoritettuasi voit osallistua myös meidän järjestämillemme melontaretkille.

Melontakurssimme ovat suosittuja, joten varaathan paikkasi ajoissa. 

Lue blogista, miten aloitat melontaharrastuksen turvallisesti

Lue blogista 10 syytä osallistua Meloja 1 -peruskurssille

Meloja 1 -peruskurssin sisältö:

– melonnan lajit ja harrastusmahdollisuudet
– melontavarusteet ja melontaturvallisuus
– kajakkiin nouseminen ja siitä poistuminen laiturilta ja luonnonrannassa
– turvallinen rantautuminen eri tyyppisissä rantautumispaikoissa
– melonnan perustekniikat: melonta eteen- ja taaksepäin, sivuttain siirtyminen, kääntyminen, kajakin pysäyttäminen
– pelastautuminen kajakin kaaduttua
– ympäristötietous, jokamiehenoikeudet

Voit lukea tarkemman kuvauksen Suomen Melonta -ja Soutuliiton sisältösuosituksista tästä https://www.olenmeloja.fi/meloja-1/


Palautetta järjestämistämme Meloja 1 -peruskursseista:

Meloja 1 -peruskursseja Satakunnassa järjestävät yhteistyössä Avec Marja ja Rannikon Seikkailut.

”Osallistuimme koko perheen voimin, olipa hyvä asiakaskokemus! Kannatti tulla Nurmijärveltä saakka. Ohjaajat Marja ja Piia erittäin ammattitaitoisia ja mahtavia persoonia. Kiitos :-)”
Annika Oksala, Nurmijärvi

“Tapanne ohjata oli rento ja välitön. Uskalsi kysyä ja sai asiallisen vastauksen. Oli tunne, että teillä on homma hanskassa ja tiukassakin paikassa tiedätte mitä tehdä. Teidän keskinäinen kemia toimi hyvin ja saitte aikaan välittömän tunnelman. Voin lämpimästi suositella järjestämiänne kursseja ja retkiä”.
Erja, Rauma

“Ohjaajat  ammattitaitoisia ja omistautuneita rooliinsa. Asiasisällön lisäksi kerroitte paljon omakohtaisia kokemuksia reissuista, mikä auttoi hahmottamaan teoriasisältöä käytäntöön. Kiitos uudesta kokemuksesta, joka ilman teitä olisi todennäköisesti jäänyt kokematta!  Voimme hyvillä mielin suositella melonnan peruskurssia muillekin ja tulemme näin varmasti tekemäänkin! Sovitte kyllä hyvin hommaanne :)”
Anu ja Ville, Rauma

“Kurssi oli turvallinen, vaikka ensimmäisen päivän kova tuuli kyllä kieltämättä aluksi aiheutti pientä epävarmuutta. Ohjaajat osasivat asiansa ja olivat luannikkaita. Kiitoksia hyvästä kurssista ja lähettämistänne kuvista, ne olivat kiva yllätys. Kurssipaikka oli myös onnistunut; oli mukavaa päästä saunaan ja uimaan melonnan jälkeen”.
Riitta, Turku

”Tykkään teidän molempien rennosta otteesta. Rentoudesta huolimatta molempien kokemus ja ammattitaito tulee esiin ja osaatte esittää asiat selkeästi. Pelastautumisharjoitus jännitti etukäteen, muta lopulta se oli kurssin hauskin osuus!
Mira Rekola, Mynämäki

Melonnan peruskurssi, Meloja 1 -kurssin sisältö

Varusteluettelo:

Melontakokeiluihin, melonnan peruskurssille ja pelastautumisharjoituksiin sekä melontaretkille tulee ottaa seuraavat varusteet:

  • Vesipullo (täytettynä)
  • Päähine (esim. lippalakki) ja väljät liikuntavaatteet, sään mukaan myös tuulen ja veden pitävää (meloessa kastuu lähes aina)
  • Täydellinen vaihtovaatekerta, joka pakataan paikan päällä vesitiiviisti kajakkiin
  • Melontakengät, esim. melonta-/avantouintitossut tai crocsit, joissa remmi
  • Silmä-/aurinkolaseihin nauha, jotta lasit eivät putoa
  • Aurinkovoide aurinkoisella säällä
  • Pelastautumisharjoituksessa vaatteet kastuvat varmasti, mutta meloessa tulee aina olla varavaatteina, sään mukaiset ylimääräiset vaatteet, jotka pakataan vesitiiviisti mukaan kajakkiin

Melontaleirille tulee lisäksi ottaa leiriytymisvarusteet. Lähetämme osallistujille varusteluettelon hyvissä ajoin ennen leiriä.

Terveydentila

Mikäli sinulla tai jollakulla seurueesi jäsenistä on jokin sairaus, joka voi mahdollisesti vaikuttaa melontaan, kerrothan siitä etukäteen opetustuntia tai melontaretkeä tilatessasi. Erityisesti tajunnantasoon tai tasapainoon vaikuttavista sairauksista pyydämme kertomaan ennakkoon.

Varausehdot

Varausehtoihin voit tutustua linkistä Varausehdot

Tiedustelut ja varaukset:

Lisätietoja yhteydenottolomakkeen kautta.

Meillä voit maksaa myös Smartum -liikuntaseteleillä ja ePassilla sekä Edenredillä.

Kiitos, kun kerrot palveluistani kavereillesi!