fbpx

Hei! Kiva kun löysit yrittäjätarinani. Haluan tarjota hetkiä ja retkiä luonnossa juuri sinulle.

Olen Marja, elämänmuutoksen myötä EU-byrokratian kiemuroista elämysmatkailu- ja viestintäalan yrittäjäksi päätynyt luonnonystävä, retkeilyn harrastaja ja eräopas.

Kesällä vien sinut retkelle Satakunnassa ja talvella Rukalla.

Yritykseni toiminta-ajatus ja arvot

Omia arvojani edustavat vastuullisuus, kotimaanmatkailu, lähiretkeily ja elämysretkeily. Haluan tuottaa vastuullisia luontomatkailupalveluja, suosin kotimaanmatkailua ja kannustan nauttimaan elämyksellisistä luontoretkistä lähiretkillä.

Voit lukea yritykseni vastuullisuusratkaisuista tästä.

Palveluja Satakunnassa ja Rukalla

Kesällä Nakkilassa palvelee kajakkivuokraamo Arantilankosken Kajakkiranta. Järjestän myös melontaretkiä ja melonnan peruskursseja. Opastettuja melonta- ja patikkaretkiä järjestän eri puolilla Satakuntaa joilla, järvillä ja merellä.

Yrityksille ja ryhmille on tarjolla myös erä- ja luontoaiheisia tiimikisailuja.

Satakunnassa talvella on valikoimissa satunnaisesti retkiluistelu.

Talvet vietän pääosin Rukalla, jossa vuokraan liukulumikenkiä ja lumikenkiä. Valikoimissa ovat myös talvivaellukset ahkion kanssa.

Majoituspalveluja tarjoaa Nakkilassa Apartment Tallitalo – Garage House sekä Arantilan rivitalokaksio.
Rukalla kakkoskotimme saat vuokralle Nettimökin kautta. Tutustu Saukkoranta Ruka.

Tuotan laadukkaita ja turvallisia elämysmatkailupalveluja vastuullisesti ja kestävästi. Jokaisen järjestämäni retken, ohjelmapalvelun ja kurssin tavoitteena on luoda elämyksellinen ja voimaannuttava luontokokemus.

Otan kaikessa toiminnassani huomioon ympäröivän luonnon. Luonto on voimanlähteeni. Haluan pitää luonnosta hyvää huolta, jotta voin tarjota voimaannuttavia hetkiä ja retkiä luonnossa myös sinulle.

Tarjoan myös kielenhuolto- ja käännöspalveluja sekä sisällöntuotantopalveluja erityisesti matkailualan yrityksille.
Lue lisää tästä, Correct Kieli- ja viestintäpalvelut https://correct.fi

Blogista kaikki alkoi

Leipäännyin työhöni ja aloin pohtia, mitä oikeasti haluan elämältäni. Ajatusten selkiyttämisessä auttoi blogin kirjoittaminen ja pian kypsyi päätös aloittaa opiskelu eräoppaaksi. Perustin yrityksen kesällä 2017.

Toiminnanjohtajasta eräoppaaksi

Töissä maaseudun kehittämisen parissa Leader-ryhmän toiminnanjohtajana alkoi tuntua siltä, ettei minulla ollut enää mitään annettavaa.

Työuraa takanani on yli 30 vuotta niin ranskan ja englannin kääntäjänä, käännösten tarkastajana, aluekehittäjänä, tiedottajana kuin EU-projektien rahoittajana ja yritysneuvojanakin.
Työhöni on lähes aina liittynyt jollakin tavalla matkailuala, kansainvälisyys ja viestintä. Niiden ja eräoppaan ammattitutkinnon ansiosta pystyin lähtemään yrittäjyyden polulle.

Lisäksi olen opiskellut palvelumuotoilua ja matkailun vastuullista tuotekehitystä, jotka täydentävät hyvin matkailualan monitoimiyrittäjän töitä.

Aluksi majoitusta ja retkiä

Avasimme kotiimme airbnb-majoituksen keväällä 2017 poikiemme muutettua omilleen. Kun Tallitalo – Garage House alkoi saada majoitusvarauksia, perustin toiminimen kesällä 2017. Ajatus oli tarjota majoittujille retkiä.

Idea yrityksen nimestä, Marjan matkassa – Avec Marja, lähti vitsailusta matkailunkehittäjien tapaamisessa. Joskus vitsailu voi muuttua todellisuudeksi. Yrityksen nimeen otettiin ripaus ranskaa mukaan, koska opiskelin ranskaa pääaineena Helsingin yliopistossa. Olen siis alun perin koulutukseltani filosofian maisteri.

Varsinainen yritystoimintani alkoi kajakkiretkien järjestämisestä. Pian löysin itseni opettamasta maastohiihtoa, retkiluistelua ja potkukelkkailua sekä patikoimasta ja telttailemasta yläasteikäisten kanssa luokkaretken järjestäjänä. Onpa valikoimiin tarttunut myös luonto- ja erähenkisiä tiimikisailuja yrityksille ja ulkomaalaisille leirikoululaisille.

Nykyään välinevuokrausta, retkiä, koulutuspalveluja ja sisällöntuotantoa

Yritystoimintani on ilahduttavasti laajentunut, kasvanut ja monipuolistunut. Mukaan on välinevuokrauksen ja retkien lisäksi tullut eräoppaiden kouluttaminen, luennot matkailupalvelujen tuotteistamisesta sekä monipuoliset viestintäpalvelut.

Satakunta ja Ruka-Kuusamo

Olen syntynyt Valkeakoskella ja viettänyt siellä lapsuuteni ja nuoruuteni. Satakuntaan Nakkilaan olen päätynyt parikymmentä vuotta sitten monien elämänvaiheiden kautta asuttuani Pariisissa, Helsingissä, Järvenpäässä ja Ylivieskassa. Osa-aika-asukkaaksi Kuusamoon tieni kulki syksyllä 2019 monien yhteensattumien summana. Nykyään vietän Satakunnassa kesät ja pääosin Rukalla talvet.

Retkeilyblogi Hetkiä ja retkiä luonnossa Marjan matkassa

Retkeilyblogissani kerron omasta askeleestani luontoon: miltä tuntui jättää 16-vuotinen työura, opiskella erä- ja luonto-oppaaksi, perustaa yritys ja luoda rakkaasta harrastuksesta työ.

Blogini pääosassa ovat melonta ja retkeily. Esittelen retkeilykohteita, jaan omia retkeilykokemuksiani ja annan varustevinkkejä sekä otan kantaa matkailualan ajankohtaisiin asioihin.

Kirjoitan satunnaisesti myös Suomen johtavaan outdoormediaan,  Retkipaikkaan. Kirjoittamiani artikkeleita löytää lisäksi Koillissanomista ja Ruka News -lehdestä.

Kirjaudu blogin seuraajaksi sivupalkista tai mobiilinäkymässä sivun alaosan linkistä. Saat ajankohtaisia vinkkejä niin varusteisiin kuin retkeilykohteisiinkin. Ja saattaapa mukana olla pohdintaa elämästä yleensä sekä tarinaa elämänmuutoksesta.

Tavoitteeni on inspiroida ja rohkaista juuri sinua lähtemään luontoon. Lisäksi haluan auttaa matkailualan yrityksiä markkinoinnissa ja kielenhuollossa.Kiitos, kun kerrot palveluistani kavereillesi!