Kuka bloggaa

Joku lukija harmitteli, kun blogissani ei kerrota kuka olen. joten pieni esittely lienee paikallaan!

Blogin taustalla olen siis minä, Marja, uraputkesta yrittäjäksi loikannut, juuri erä- ja luonto-oppaaksi valmistunut perheellinen kahden aikuisen pojan äiti. Työuraa on takana yli 30 vuotta niin kääntäjänä, käännösten tarkastajana, aluekehittäjänä, tiedottajana kuin EU-byrokraattinakin. Onneksi työhöni on lähes aina liittynyt jollakin tavalla matkailu ja kansainvälisyys.

Ei enää byrokratiaa sisätiloissa, kiitos

Töissä alkoi tuntua siltä, ettei minua enää arvostettu ja mittani täyttyi. Jätin EU-byrokraatin hommat itseäni osaavammille. Lähdin opiskelemaan, ja siltä tieltä en enää palannutkaan siisteihin sisähommiin. Halusin viettää enemmän aikaa vanhan rakkaan harrastukseni retkeilyn parissa ja kokeilla siipieni kantavuutta yrittäjänä.

Ensi askeleita Marjan matkassa – Avec Marja

Kaikki alkoi airbnb:n avaamisesta kotiimme. Kun majoitusvarauksia alkoi tulla, perustin toiminimen ksällä 2017. Idea yrityksen nimestä lähti vitsailusta matkailun kehittäjien tapaamisessa, mutta joskus vitsailu voi muuttua todellisuudeksi. Yrittäjyyteni alkoi kajakkiretkien järjestämisestä, ja myöhemmin olen löytänyt itseni opettamasta murtomaahiihtoa, vetämästä ulkomaalaisille retkiluisteluretkeä ja patikoimasta ja telttailemasta yläasteikäisten kanssa luokkaretken järjestäjänä. Lisäksi tarjoan kielenhuolto- ja käännöspalveluja ja kirjoitan tätä blogia.

Nakkila vai Kuusamo

Olen Valkeakoskella syntynyt ja siellä lapsuuteni ja nuoruuteni viettänyt. Nakkilaan olen johkaantuntut parikymmentä vuotta sitten monien elämänvaiheiden kautta asuttuani Pariisissa, Helsingissä, Järvenpäässä ja Ylivieskassa. Tälläkään hetkellä en tiedä, missä oikeastaan haluaisin asua, joten asun välillä myös Kuusamossa. Ehkä vietän jatkossa Nakkilassa kesät ja Kuusamossa talvet, tiedä häntä. Kuusamo on todellinen retkeilijän paratiisi. Varmaankin jatkossa ammennan blogiini aiheita Koillismaan luonnosta.

Bloggaaja

Ensimmäisen blogini kirjoitin runsas vuosi sitten syksyllä 2017 aiheesta ”Eräopasopinnot, elämän parasta aikaa”. Huomasin kirjoittamisen olevan mukavaa ja myös terapeuttista, joten tuon jälkeen olen avannut sanaista arkkuani muidenkin aiheiden parissa. Pääpaino on kuitenkin retkeilyssä ja matkailuaiheisissa teksteissä. Kirjoitan satunnaisesti myös Retkipaikkaan. Koska minussa on entisen ammattini vuoksi jonkin verran myös kielipolisiin vikaa, kirjoitan toista blogia kielenhuoltoon liittyvistä aiheista. Blogini on nimeltään ”korrektia kieltä ja kielikukkasia”

Retkeilyblogi Avec Marja

Retkeilyblogissani Avec Marja kerron omasta askeleestani luontoon: miltä tuntuu jättää 16-vuotinen työura, opiskella erä- ja luonto-oppaaksi, perustaa yritys ja alkaa tehdä jotakin, mitä on aina halunnut, mutta aikaa ei ole ollut. Kerron sattumuksia eräopasopiskelujen varrelta, esittelen retkeilykohteita, jaan omia retkeilykokemuksiani ja annan varustevinkkejä sekä pohdiskelen elämänmuutoksen mukanaan tuomia iloja ja suruja. 

Tervetuloa blogini seuraajaksi!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close