Kuka?

Joku lukija harmitteli, kun sivuilla tai blogissa ei kerrota kuka olen, joten pieni esittely lienee paikallaan!
”Anna mun olla rauhassa vähän seko”, voisi olla mottoni. Ja ehkä onkin!

Blogin taustalla olen siis minä, Marja, uraputkesta yrittäjäksi loikannut filosofian maisteri, sisällöntuottaja ja erä- ja luonto-opas. Työuraa on takana yli 30 vuotta niin ranskan ja englannin kääntäjänä, käännösten tarkastajana, aluekehittäjänä, tiedottajana kuin EU-byrokraattinakin. Onneksi työhöni on lähes aina liittynyt jollakin tavalla retkeily, matkailu, kansainvälisyys ja tiedottaminen. Niiden ansiosta pystyin lähtemään yrittäjyyden polulle. 

Ei enää byrokratiaa sisätiloissa, kiitos

Töissä Leader-ryhmän toiminnanjohtajana alkoi tuntua siltä, ettei minulla ollut enää mitään annettavaa. Lähdin opiskelemaan, ja siltä tieltä en enää halunnutkaan palata entiseen. Halusin viettää enemmän aikaa rakkaan harrastukseni retkeilyn parissa ja kokeilla siipieni kantavuutta yrittäjänä. 

Ensi askeleita yrittäjänä, siis Marjan matkassa – Avec Marja

Kaikki alkoi airbnb:n avaamisesta poikiemme muutettua omilleen. Kun majoitusvarauksia alkoi tulla, perustin toiminimen ksällä 2017. Idea yrityksen nimestä lähti vitsailusta matkailun kehittäjien tapaamisessa, mutta joskus vitsailu voi muuttua todellisuudeksi. Yrittäjyyteni alkoi kajakkiretkien järjestämisestä, ja myöhemmin olen löytänyt itseni opettamasta murtomaahiihtoa ja retkiluistelua, potkukelkkailemasta ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa sekä patikoimasta ja telttailemasta yläasteikäisten kanssa luokkaretken järjestäjänä. Lisäksi tarjoan kielenhuolto- ja käännöspalveluja, kirjoitan ostopalveluna artikkeleita ja pidän blogia. 

Nakkila vai Kuusamo?

Olen syntynyt Valkeakoskella ja viettänyt siellä lapsuuteni ja nuoruuteni. Nakkilaan olen jahkaantuntut parikymmentä vuotta sitten monien elämänvaiheiden kautta asuttuani Pariisissa, Helsingissä, Järvenpäässä ja Ylivieskassa. Tälläkään hetkellä en tiedä, missä oikeastaan haluaisin asua, Ehkä vietän jatkossa Nakkilassa kesät ja Kuusamossa talvet, tiedä häntä. Kuusamo on todellinen retkeilijän paratiisi. Varmaankin jatkossa ammennan blogiini aiheita Koillismaan luonnosta. Mutta ainakin sen tiedän, että kesällä 2019 Nakkilaan avataan kajakkivuokraamo ja järjestetetään opastettuja melontaretkiä!

Byrokraatista vasten tahtoaan eräopas ja sisällöntuottaja omasta halusta

Ensimmäisen blogini kirjoitin syksyllä 2017 aiheesta ”Eräopasopinnot, elämän parasta aikaa”. Huomasin kirjoittamisen olevan mukavaa ja myös terapeuttista, joten tuon jälkeen olen avannut sanaista arkkuani muidenkin aiheiden parissa. Pääpaino on kuitenkin retkeilyssä ja matkailuaiheisissa teksteissä. Kirjoitan satunnaisesti myös Suomen johtavaan outdoor-mediaan,  Retkipaikkaan. Kirjoittamiani artikkeleita löytää myös Koillissanomista ja Ruka News -lehdestä, joille tarjoan toimitusavustajan töitä ostopalveluna.

Koska minussa on entisen ammattini vuoksi jonkin verran myös kielipolisiin vikaa, pidän toista blogia kielenhuoltoon liittyvistä aiheista. Blogini on nimeltään ”korrektia kieltä ja kielikukkasia”

Retkeilyblogi Avec Marja

Retkeilyblogissani Avec Marja kerron omasta askeleestani luontoon: miltä tuntuu jättää 16-vuotinen työura, opiskella erä- ja luonto-oppaaksi, perustaa yritys ja alkaa tehdä jotakin, mitä on aina halunnut, mutta aikaa ei ole ollut. Kerron sattumuksia eräopasopiskelujen varrelta, esittelen retkeilykohteita, jaan omia retkeilykokemuksiani ja annan varustevinkkejä sekä pohdiskelen elämänmuutoksen mukanaan tuomia iloja ja suruja. 
Tervetuloa blogii seuraajaksi!

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close